AUTOMAAT ONDERHOUD

Bij schakelklachten biedt automaatbak spoeling de oplossing! Heeft u last van bonken, slippen of het schommelen van uw toerental? Maak dan snel een afspraak bij Vakgarage Boertien. Onze specialisten staan voor u klaar.

AFSPRAAK MAKEN VOOR ONDERHOUD AAN UW AUTOMAAT

Bij Vakgarage Boertien bieden wij meerdere opties voor het onderhoud van uw automaat. Bekijk de opties en plan snel en eenvoudig een afspraak in onze online planner of neem contact met ons op!

WAAROM AUTOMAATBAK SPOELEN?

Veel voorkomende klachten binnen de automaatbak zijn schakelproblemen, schommelende toertallen, verhoogd brandstofverbruik of lekkende olie. Vaak kunnen er ook vreemde geluiden uit de bak komen of verbrande geuren, dit zijn tekens dat de automaat problemen heeft. Vaak kunnen klachten opgelost worden d.m.v. een spoeling, aangezien je tijdens het spoelen al het vuil en ijzeren deeltjes wegspoelt, samen met de verbrande olie die wordt vervangen.

Volgens de autofabrikant is de ATF olie in uw versnellingsbak levenslang en hoeft deze dus niet vervangen te worden. Helaas wijst praktijk anders uit en komen wij geregeld auto’s met schakelklachten tegen in de werkplaats. Het spoelen van de automaatbak biedt hiervoor de oplossing.

WANNEER AUTOMAATBAK SPOELEN?

Ons advies is om elke vier jaar of elke 60.000 km langs te komen voor een spoeling om problemen voor te zijn.  De automaatbak kan vrijwel eindeloos mee, wanneer de automaat regelmatig wordt gespoeld. Op deze manier kunnen de gevaren niet voor ernstige klachten zorgen en blijft deze functioneren naar behoren.